Zoran Jovanović: U TK je upaljen crveni alarm, ministra i direktore treba teretiti zbog zloupotrebe položaja

Samostalni poslanik u Skupštni Tuzlanskog kantona  i predsjednik Komisije za ustavna pitanja Skupštine TK  Zoran Jovanović na jučerašnjoj press konferenciji je istakao da je u Tuzlanskom kantonu upaljen crveni alarm.

U pitanju je sve učestalija zloupotreba položaja i ovlasti rukovodilaca u TK i aktuelne vlasti a što pokazuju stalna negodovanja, protesti i žalbe građana u TK, posebno u posljednje vrijeme alikanata za posao u osnovnim i srednjim školama.

” Ne poštuje se Zakon o srednjem i osnovnom obrazovanju, ne poštuje se Zakon o dopunskim pravima boraca i dolazimo u jedno stanje anarhije. Imamo prijeme radnika u školama  mimo konkursne procedure, mimo rang liste te prijem podobnih familijarnih kandidata. Na sceni je nepotizam i ovo je krajnji rok za crveni alarm u TK”, ističe Zoran Jovanović.

CentralnoGrijanje

Jovanović je naveo kako pravilnik dovodi u neravnopravan položaj većinu aplikanata i uzrokovao je pravnu nesigurnost. Upaljen je crveni alarm zbog anarhije i samovlašća. Nažalost, i kada se uradi novi pravilnik, neće biti retroaktivne primjene i oni koji su se preko veze dočepali posla, nastavit će sa radom, ali se zato ministar i direktori trebaju teretiti zbog zloupotrebe položaja.

 

(Objektivno.ba)