Znate li zapravo kako se drijema popodne?

Volite drijemati popodne, ali se nakon toga osjećate tromo i nervozno? To je zato što ne znate kako se pravilno drijema.

Već su brojna istraživanja potvrdila da je popodnevno drijemanje iznimno korisno i zdravo, a sada je otkriveno i koje je drijemanje najučinkovitije. Ako se želite osjetiti odmornije, onda ćete odrijemati od 10 do 20 minuta ili pak 90 minuta i dulje. To su najbolje opcije.

Popodnevni san koji traje od 10 do 20 minuta vraća energiju i odmara tijelo, a nećete se osjećati nervozno i usporeno jer niste ušli u dublje stanje sna. Također se preporučuje drijemanje dulje od 90 minuta koje isto tako osigurava dobar odmor. U tih 90 i više minuta prođu sve faze sna pa se osjećate bolje i odmornije.

CentralnoGrijanje

No spavanje koje traje dulje od 20 minuta, a kraće od 90 – neće vam donijeti koristi. Zašto? Prošli ste prvu fazu sna, a niste završili ostale pa se nakon buđenja osjećate nervozno, tromo i pomalo neraspoloženo.

Onima koji se često osjećaju umorno i iscrpljeno stručnjaci preporučuju popodnevno drijemanje, ali uz poštivanje navedenih uputa jer jedino tako je učinkovito.
(MOJEzdravlje)