Zmajevi održali prvi trening na Bilinom Polju

Fudbalska reprezentacija BiH jutros je održala prvi trening, a u 17:30 imat će i drugi, piše bh. novinska agencija Patria. Iako je kiša padala cijelu noć i danas, teren na Bilion Polju bio je spreman za bh. Zmajeve.

Prije jutrošnjeg treninga novinarima se obratio i novi kapiten Edin Džeko koji je kazao kako vjeruje da će novi igrači biti dostojna zamjena za igrače koji su se oprostili od reprezentacije Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Senijad Ibričić.

– I na meni je sada veća odgovornost i nadam se da ću kao kapiten na najbolji način zamijeniti Spahića. Prva utakmica sa Kiprom nam je veoma bitna. Bilo bi dobro da krenemo sa tri boda. Neće biti lako jer su ove kvalifikacije prilika i za, uslovno rečeno, manje selekcije poput Kipra i sigurno je da će i oni tražiti priliku da dođu do drugog mjesta. Naš cilj je EP, ali neće biti lako i moramo ozbiljno pristupati svim utakmicama – kazao je Džeko.

Selektor Safet Sušić istakao je kako je zadovoljan uslovima u trening centru Zenica.

CentralnoGrijanje

–  Imamo sve uslove da se na najbolji način pripremimo za ono što nas očekuje. Svi igrači su došli. Jedna grupa je jutros otišla da završi administrativne obaveze oko viza za Vels, a ostali će trenirati. Popodne očekujem da svi treniraju, mada imamo jedan problem, Lulić se žali na povredu, nije ništa ozbiljno ali vjerovatno danas neće trenirati – kazao je selektor dodajući da moramo pobijediti Kipar i dočekati što mirnije utakmice koje nam predstoje do kraja godine.

Već sutra „A“ reprezentacija odlazi u Tuzlu, a trening je planiran za 17:30 sati na stadionu Tušanj. U četvrtak u 17:00 sati počinje susret s Lihtenštajnom nakon koje će biti održana pres konferencija.

Prva kvalifikacijska utakmica igra se s Kiprom 9. septembra na Bilinom Polju, piše Patria.