Zmajevi i druge poznate ličnosti učestvovali u akciji “Darivanje koštane srži”

0
132

Nogometni reprezentativci BiH danas u pauzi između dva treninga u hotelu “Terme” na Ilidži učestvovali u humanitarnoj akciji “Darivanje koštane srži“.

Najbolji bh. nogometaši su javljanjem na humanitarni telefon dali doprinos sakupljanju sredstava za izgradnju prve Banke koštane srži u našoj zemlji.

– Jednostavno kad je ovakva akija u pitanju svi smo mi obavezni da se odazovemo. Mislim da su svi igrači zadovoljni i sretni što se danas nalaze ovdje ida pomognu ljudima – rekao je selektor Safet Sušić.

Značajan dio sredstava je prikupljen i aukcijom na kojoj su bili izloženi dresovi reprezentacije sa potpisima naših najboljih nogometaša.

– Naša je obaveza da pomognemo i rado smo se odazvali i mojii saigrači i ja kako bi dali doprinos prikupljanju sredstava za izgradnju Banke koštane srži. Drago nam je što možemo da pomognemo –  rekao je Vedad Ibišević.

Edin Džeko kazao je da su “ovo su stvari oko kojih treba da se svi držimo zajedno i da pomognemo koliko možemo”.

Rukovodstvo Nogometnog saveza BiH na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, predsjednikom Odbora sa savjetovanje i posredovanje Ivanom Osimom, kao i reprezentativci i stručni štab učešćem na ovoj manifestaciji još jednom su potvrdili opredjeljenost Saveza da podrži sve društveno odgovorne projekte i pokazali humanost i solidarnost sa onima kojim je to najpotrebnije.

Osim ove akcije, naši reprezentativci su se juče pridružili i obilježavanju Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva na manifestaciji “Let za bolji svijet“ koju je organizovalo Udruženje oboljelih od Morbus Crohna i ulceroznog colitisa u BiH.

(Brzevijesti.ba)