Zlatna pravila za nanošenje parfema

Zlatna pravila za nanošenje parfema

RSD Sloboda

Nanošenje parfema zahtijeva određenu vještinu i umijeće, kako biste osigurali da će se miris istim intenzitetom zadržati na vašoj koži tokom cijelog dana.

Gotovo svaka žena je još kao djevojka našla parfem koji je savršeno opisuje i godinama nije odustala od njega. Odnos karaktera jedne žene i njenog parfema je postao legenda, jer miris koji žena nosi na svojim ramenima svima jasno do znanja stavlja ko je ona zapravo.

RMU Banovići

Nanošenje parfema zahtijeva određenu vještinu i umijeće, kako biste osigurali da će se miris istim intenzitetom zadržati na vašoj koži tokom cijelog dana. Ovo su zlatna pravila nanošenja parfema:

 Ne utrljavajte ga

Utrljavanjem parfema na ručnom zglobu zagrijavate kožu koja tada oslobađa enzime koji mijenjaju strukturu vašeg parfema. Kako bi miris ostao neizmijenjen i kako biste uživali u svojoj omiljenoj noti, samo naprskajte parfem i ostavite ga da se osuši.

Odlučite se za manja pakovanja

Dugo otvoren parfem podliježe pod uticaj kisika koji počinje uništavati mirisne molekule, što dovodi do promjene mirisa. Veće su šanse da ćete manje pakovanje parfema brže potrošiti i da ćete dosljedno uživati u svom omiljenom mirisu.

 Strateški odaberite mjesta na koja nanosite parfem

Kako bi na vašem tijelu miris trajao duže, bitno je odabrati mjesta na koja ćete nanijeti parfem. Parfem nanesite na dijelove tijela izložene zraku, a malu količinu možete naprskati i na kosu, tako da ćete svuda oko sebe osjećati miris koji vas inspiriše.

(Avaz)