Zeničanin oduševljava prolaznike zvucima violine

0
20

Zeničanin Irhad Baručija sve više postaje atrakcija slučajnim prolaznicima Zenice, budući da na ulicama svog grada svirajući violinu nastoji promovisati ovaj ne tako zastupljen instrument prvenstveno u gradu ali i državi.

Sagledavajući realno bh. društvo koje ne pridaje previše pažnje klasičnoj muzici uopće, pa tako ni instrumentu za koji on živi, odlučio je svojim nastupima na ulicama grada pokazati sve čari ovog instrumenta.

Inspiraciju za ovakvo nešto našao je u velikim muzičarima poput Tvrtka Barača i Edina Karamazova, a koji su na identičan način slučajnim prolaznicima promovisali ovaj interesantni intstrument. Mladi Zeničanin, student Muzičke akademije u Sarajevu, završio je osnovnu i srednju Muzičku školu u Zenici, a oduševljenje njegovim sviranjem violine ne može sakriti nijedan prolaznik.

Interesantno je i to kako se prolaznici rado zaustave kako bi slušali mladog Baručiju, poneki se odluče zamoliti i za neku posebnu pjesmu, a potom simboličnim iznosom nagrade njegov trud i nesvakidašnji performans.

(avaz)