Ženama šminka važnija od doručka

0
126

Već znamo da neke dame sate provode ispred ogledala, sređujući se, ali novo istraživanje pokazuje da mnoge od njih preskaču i doručak kako bi imale više vremena da se uljepšaju.

Najvažnijem obroku, jutarnjem, ne pridaje se dovoljno pažnje jer čak jedna od tri žene ne doručkuje zbog zauzetosti šminkanjem, pravljenjem frizure… Ipak, to nije najveći problem kada se uzme u obzir i to da se jedna od šest žena izgladnjuje kako bi smršala.

Četvrtina žena preskoči doručak jednom ili nekoliko puta nedjeljno, a čak 12 odsto nikada ne doručkuje.

Britansko istraživanje koje je proveo “Farmhouse breakfast week” pokazalo je da mnoge dame jednostavno nisu gladne ujutru, ali 29 odsto njih reklo je da su previše zauzete uljepšavanjem da bi doručkovale. Pored toga, 14 odsto žena reklo je da preskaču doručak kako bi smršale.

Na listi jutarnjih prioriteta, damama je sređivanje kose, tuširanje i biranje garderobe koju će obući, dok je muškarcima doručak uglavnom neizostavan.

“Svi volimo da izgledamo lijepo, ali preskakanje doručka imaće suprotan efekat – osjećaćete se umorno i bićete gladni”, rekla je nutricionista Azmina Govingi.

“Ne postoji dokaz da ćete izostavljanjem doručka smršati, ali postoji istraživanje koje je pokazalo da ljudi koji doručkuju uglavnom nemaju problema sa viškom kilograma”.

(Vijesti.ba)