Željko Komšić u Tuzli: Idemo zajedno – Odlučno u promjene

U prepunoj Kongresnoj dvorani Dramar centra u Tuzli sinoć su se okupljenim članovima Demokratske fronte predstavili kandidati za sve nivoe vlasti a koji dolaze sa područja ove općine. Promociji su prisustvovali i kandidati ove stranke za Izbore 2014, sa područja ostalih općina Tuzlanskog kantona. Kao posebni gosti predstavljanju su prisustvovali i Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH, Emir Suljagić kandidat za člana predsjedništva BiH, Mahir Mešalić, predsjednik KO DF Tuzlanskog kantona i nosilac liste za Parlament FBiH, te Damir Bećirović član predsjedništva DF-a i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na samom početku Mirza Avdić, predsjednik općinske organizacije Demokratske fronte, upoznao je prisutne sa aktivnostima koje su poduzete u proteklom periodu a u cilju omasovljenja stranke i pripreme za izbore, napomenuvši da su na području općine Tuzla formirani odbori stranke u gotovo svim mjesnim zajednicama.

“Puno vas ima za odbor za koji neki kažu da se raspada”, konstatovao je Emir Suljagić na početku svog izlaganja, osvrnuvši se zatim na sve češće medijske napade na Demokratsku frontu i njene kandidate. “Boje vas se i sa vama su spremni da razgovaraju o svemu osim o onome što je centralna tema Općih izbora: odakle im pare i imovina kojom raspolažu, a znaju da je to osnovno pitanje koje ćete im postaviti i tokom kampanje ali i nakon izbora”, rekao je Suljagić.

CentralnoGrijanje

Pozdravljen gromoglasnim aplauzom prisutnima se zatim obratio Željko Komšić napomenuvši da će stranka na izborima postići dobar rezultat, ali da je to samo prvi i to lakši dio puta kojim smo krenuli.

  “Drugi dosta teži očekuje nas nakon izbora, jer moramo ljudima dokazati i pokazati, moramo ljudima vratiti vjeru u politiku i političare, moramo ljudima vratiti vjeru u ovu državu, našu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu. I nikada ne zaboravite, da ne smijete da  izgubite obraz i poštenje, to je ono po čemu će nas ljudi prepoznavati i to je ono na čemu ćemo gradit novu budućnost ove zemlje. Našu zemlju ne može promijeniti niti jedan pojedinac, pa ni ja, bez vaše podrške i jake vjere u našu nakanu da odlučno krenemo u promjene. Zato idemo zajedno – Odlučno u promjene”, zaključio je Komšić.

(Press DF-a)