Zbog šminke možete izgledati starije

Šminka nam uglavnom služi kako bismo izgledali ljepše i kako bismo privukli muške poglede. Šminka ženu čini samouvjerenijom, ali ponekad može i da nas učini mnogo starijima nego što jesmo. Pronašli smo za vas greške koje najčešće činimo prilikom šminkanja, a zbog kojih izgledamo starije.

1.    Previše korektora kojim prikrivamo bubuljice, crvenilo i ostale nedostatke na našem licu može da nas učini mnogo starijim nego što to stvarno i jesmo. Isto tako ako ne odaberete pravu boju korektor može da vas učini mnogo starijom. Prava boja korektora može da vam mnogo pomogne. Odaberite korektor laganije teksture i dobro ga razmažite prstima.

2.    Odabrati pravu podlogu nije nimalo lak posao, a ako odaberete pogrešne boje možete da sami sebe upropastite. Obratite pažnju na teksturu i boju podloge kako bi vaš ten bio besprijekoran. Odaberite boju koja će se podudarati sa bojom vaše kože.

3.    Malo rumenila na vašim obrazima može da vas učini neodoljivom, ali isto tako velika količina rumenila na obrazima može da upropasti cijeli izgled. Rumenilo morate i pravilno da nanesete i da koristite boje koje će se uklopiti sa vašim prirodnim tenom.

4.    Tečni puder koristite kao podlogu za puder u prahu. Ali ni s njim ne smijete da pretjerate. Ukoliko stavite mnogo pudera u prahu naglasićete sve nedostatke koje imate na vašem licu.

CentralnoGrijanje

5.    Ukoliko previše počupate obrve one će biti previše tanke, pa ćete tako izgledati starije. Prema tome vaše obrve trebaju da budu što prirodnije.

6.    Ukoliko imate nekoliko bora na licu sjena koja sjaji će ih dodatno naglasiti. Prema tome obratite pažnju na sjene koje stavljate.

7.    Maskara i olovka za oči na donjim kapcima također vas može učiniti starijom. Prema tome potrudite se da stavite maskaru i olovku za oči samo na gornje kapke.

(ljepota.ba)