Zbog Budimirovog odlaska u Koreju, 40 miliona KM za kantone na čekanju!

Rebalansom budžeta FBiH za 2014. godinu koji je 31. jula usvojen u Parlamentu FBiH za transfere kreditnih sredstava kantonima planiran je iznos od 40 miliona KM, ali kada će novac dobiti nije poznato. Naime, predsjednik FBiH Živko Budimir otputovao je u Južnu Koreju, a prije toga nije potpisao odluku o usvojenom rebalansu budžeta čime su sredstva blokirana, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Nije ovo prvi put da Budimir blokira proces oko usvajanja određenih zakona, a što je bio slučaj i sa Zakonom o osnivanju fonda za pomoć stradalim u poplavama  FBiH. Tada se Budimir pravdao kako zakoni nisu stigli do Predsjedništva FBiH te da on odmah po prispijeću dokumenata stavlja svoj paraf što omogućava objavu zakona u službenom listu.

CentralnoGrijanje

Očito da ovaj put nije stvar u „putovanju dokumenata“ već u Budimirovom putovanju u Južnu Koreju gdje učestvuje na Svjetskom samitu na temu mira, sigurnosti i ljudskog razvoja, u organizaciji Universal Peace Federation-a, navedeno je na web stranici predsjednika FBiH.

Dok se FBiH suočava sa posljedicama majskih i avgustovskih poplava za čiju sanaciju je potrebno na desetine miliona maraka, Budimiru je očito bio važniji put od ugroženog stanovništva, piše Patria.