Zašto se žene “lijepe” za loše momke

Dok se žale da nikako ne mogu da nađu dobrog momka, čini se da se žene sve više “lijepe” za loše momke. Zašto im dobri momci nisu privlačni? Nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje, ali ovo su neka od najčešćih objašnjenja.

Fini momci su predvidljivi, što je razlog zašto ženama brzo dosade. Osim toga, previše se trude da veza opstane, zbog čega im ne predstavljaju nikakav izazov. Ipak, čini se da se damama ne sviđa ni to što se “dobrice” nikada ne suprotstavljaju njihovom mišljenju, a složićete se da većina žena voli veze u kojima s vremena na vrijeme dolazi do svađe, drame. Povremene rasprave dio su zdrave veze, a osim toga, čine je uzbudljivijom, dinamičnijom.

Dok loši momci prilaze gotovo svakoj djevojci koju sretnu, razmišljajući “kod neke će da upali”, fini i prijatni muškarci se uglavnom plaše odbijanja, zbog čega će prići samo djevojci koja ih zaista zanima. Ali ono što žene kod njih odbija je i to što su svjesne da su oni emotivno veoma osjetljivi i da će se nakon raskida oporavljati mjesecima. To znači da će je mjesecima zvati, moliti, plakati i “tjerati” da se osjeti krivom za prekid veze.

Generalno gledano, lijepo ponašanje trebalo bi da je vrlina. Kada upoznaju muškarca koji je kavaljer, koji ih poštuje i voli, dame često smatraju da se on samo folira i da je to još jedna strategija za odvlačenje u krevet.

CentralnoGrijanje

Ovakvi muškarci često su nesigurni u sebe i uglavnom neće reći šta im smeta, šta žele ili očekuju. Nakon nekog vremena, djevojkama to počinje da smeta – umjesto dogovora i kompromisa koji su važni za svaku vezu, dobri momci odustaju od svojih želja i potreba kako bi udovoljili ženi. Osim što djevojkama postaje dosadno, nakon izvijesnog vremena i oni sami će početi da se žale kako su “sve radili za djevojku, ali njoj ništa ne odgovara”. Većina dama ipak ne želi vezu u kojoj će sve da bude kako one hoće, već onu u kojoj će se mišljenje i osjećanja partnera jednako uvažavati.

Ono što ženama zapravo smeta nije njegova dobrota – teško da će djevojka odbiti muškarca zato što je previše dobar – već nesigurnost, povučenost u sebe, i rutina u koju se veza sa ovakvim momcima uglavnom pretvori.

(Vijesti.ba)