Žarko Vujović napustio SD BiH

0
255

Žarko Vujović, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i predsjednik GO Socijaldemokrata BIH, istupio je iz članstva ove političku partiju.

On je tu odluku donio jučer nakon održavanja sjednice Predsjedništva ove stranke potvrdio večeras gostujući uživo u programu RTV TK.

– Na sjednici je član Predsjedništva Socijaldemokrata i podpredsjednik GO SD BIH Tuzla, Aziz Čačković, je imao izlaganje neprimjereno za Tuzlu i građansku opciju kojoj pripadam, istakavši da se u Tuzlanskom kantonu, koji je većinom bošnjački kanton, nisu stekli uslovi da nosilac liste bude neko ko nije Bošnjak. Ostao sam zaprepašćen takvim tvrdnjama, niko se nije posebno obazirao na to i što je meni bio dovoljan znak da se ljudi s tim solidarišu. Ja sam nakon toga napustio sastanak jer mi je to bio jasan znak da ja tamo više ne pripadam – istakao je Vujović, čiji ostanak u stranci traže članovi GO SD BIH Tuzla.

Kako je rekao, njegov izlazak iz partije u čijem je osnivanju učestvovao, neće značiti i izlazak iz Skupštinske većine u Skupštini Tuzlanskog kantona.

(Tuzla press)