Zapaljena zgrada Općine Tuzla!

Zgrada opštine Tuzla je demolirana, namještaj je izbačen – i na kraju je sve zapaljeno. Nezvanično, Jedinica specijalne policije je odbacile štitove i pridružila se narodu.

Evo kako su se odvijali događaji – hronološki:

16:32 Ispred zgrade Općine Tuzla izbili su žestoki sukobi između demonstranata i specijalaca. Bačeno je nekoliko suzavaca, nakon čega su se demonstranti blago povukli. Inače, zgrada Općine je demolirana.

16:25 Desetine hiljada demonstranata polupali su prozore na zgradi općine Tuzla i provalili u zgradu. Izbacuju sve napolje, stolice, kompjutere….

16:23 Dio demonstranata ostao je pred zgradom Tužilašta i Suda TK, a dio se uputio prema zgradi općine Tuzla.

16:06 Premijer Vlade Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, kako “Dnevni avaz” nezvanično saznaje, podnio je ostavku. Očekuje se da će svoju odluku zvanično objaviti za nekih pola sata.

CentralnoGrijanje

15:58 Okupljeni demonstranti su se pred zgradom MUP-a TK zadržali, a sa prozora KPZ-a Tuzla mašu im zatvorenici u znak podrške. Kordon specijalaca čuva ulaz u zatvor i zgradu MUP-a.

15:51 Demonstranti su došli pred Sud i Tužilaštvo TK uzvikujući “Ovo je Tuzla”. Kako javlja ekipa “Dnevnog avaza” s lica mjesta, uglavnom je riječ o navijačima FK Sloboda popularnim Fukarama. Među okupljenim se ne mogu vidjeti predstavnici obespravljenih radnika, koji su prvi dan protesta došli pred kantonalnu Vladu da traže svoja prava. Uglavnom je riječ o mlađim osobama.

15:46  U Univerzitetski klinički centar  Tuzla do sada je primljeno osam povrijeđenih osoba, kazala je glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.

15:36 Nezadovoljni demonstranti napustili su prostor na mjestu ispred zgrade Vlade TK, koja je izgorjela i uputili se prema ostalim institucijama. Više od 13 hiljada ljudi uputilo se prema kantonalnom i općinskom sudu, kantonalnom tužilaštvu, zgradi općine i MUP-a. Saobraćaj na ovoj cesti potpuno je obustavljen.
15:20 U neredima u Tuzli danas je povrijeđeno pet civila i tri policajca, izjavio je Feni glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla Adis Nišić.

(Avaz.ba)