Zanimljivo: Šta sve zahtijevaju učesnici SP u Brazilu?

0
109

Do Svjetskog prvenstva u fudbalu ostalo je još 49 dana, a organizatorima su već stigli prvi neobični zahtjevi pojedinih zemalja učesnica, piše SportKlub.

Dok čekamo da prava predstava počne, možemo da se zabavimo i nekim od njih.

Iz Alžira je stigao zahtjev da u svakoj sobi bude Kur’an.

Iz Ekvadora su zatražili da ih u svakoj sobi dočeka korpa svježih banana, uvezenih iz njihove domovine. Kolumbija ima, čini se umjereno neobičan zahtjev. Oni su zatražili da uz A tim u Brazil doputuje i 15 mladih reprezentativaca kako bi prisustvovali treninzima.

Suarez i njegovi drugari iz Urugvaja traže nečujne klima uređaje, a Čileanci nove krevete i „flat screen“ televizore u svim sobama.

Da neke reprezentacije jako drže do TV programa koji će njihovi igrači gledati u hotelskim sobama, potvrđuju Honduras i Švicarska. Iz Hondurasa traže da im se omogući da gledaju šest španskih programa kao i dva programa iz Hondurasa, dok Švicarci očekuju brzi internet i švicarske TV kanale u sobama svojih reprezentativaca.

Francuzi su zatražili da se igračima služi isključivo Košer meso, jer igrači muslimanske vjeroispovijesti ne žele da jedu meso životinja koje su patile tokom klanja. Takođe, žele tečne sapune u kupatilima.

Delegacija Australije zahtijeva da im se na dnevnoj bazi dostavlja štampa iz cijelog svijeta.

Portugal očekuje šest članova ličnog obezbjeđenja, od kojih će se četvorica isključivo starati o Cristianu Ronaldu.

(Brzevijesti.ba)