Zagreb: Za sedam dana nestalo šest osoba

0
123

U toku posljednjih sedam dana u Zagrebu je nestalo šest lica, prenose hrvatski mediji. Riječ je o 17-ogodišnjoj Nataliji Asanović, 54-ogodišnjoj Emini Koštić, 15-ogodišnjem Dariju Kovačeviću, 20-ogodišnjoj Matei Mesek, 16-ogodišnjem Ivanu Slunjskom i 15-ogodišnjoj Kristini Vortih.

Natalija Asanović je visoka 172 centimetra, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči i slabije je tjelesne građe, a 8. januara udaljila se sa adrese Budaševska 20 u nepoznatom pravcu. U trenutku nestanka bila je obučena u crnu jaknu i crne helanke.

Emina Koštić je visoka 165 centimetara, ima sijedu kosu i srednje je tjelesne građe, a 6. januara udaljila se s adrese Prigornica 23 u nepoznatom pravcu. U trenutku nestanka bila je odjevena u sivu jaknu, crne pantalone, crne cipele i imala je crnu torbicu.

Dario Kovačević je visok 165 centimetara, ima smeđu kosu i slabije je tjelesne građe, a juče se udaljio sa adrese Otona Župančiča 14 u nepoznatom pravcu. U trenutku nestanka na sebi je imao crnu jaknu, tamne farmerke i crne patike.

Matea Mesek se 3. januara udaljila sa adrese Mirka Deanovića 17 i nije poznato kako je bila obučena u trenutku nestanka.

Ivan Slunjski je visok 180 centimetara, ima plavu kosu i oči, a 7. januara udaljio se sa adrese Svetog Mateja 70A u nepoznatom pravcu. U trenutku nestanka bio je odjeven u sivu jaknu, plavu trenerku i crne patike.

Kristina Vorih je visoka 160 centimetara, ima crnu kosu i kestenjaste oči, okruglo lice i srednje je tjelesne građe. Kristina se 8. januara udaljila sa adrese Svetog Mateja 70A, a u trenutku nestanka imala je svijetle farmerke i patike.

Građani koji vide neku od navedenih osoba treba da posjete njen profil u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba na www.nestali.hr ili da se jave u najbližu policijsku stanicu.

(Vijesti.ba/Srna)

Foto: Ilustracija