Zaboravite na peglu: Banane, celer i votka izravnaće vam kosu

Trajno peglanje kose hemikalijama kao i redovno korišćenje pegle oštećuje kosu, čini je slabom i lako lomljivom.

Isti efekat, ravne i sjajne kože možete postići i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete pronaći u kuhinji.

Votka

Slavna manekenka Eva Herzigova koristi je za posvetljivanje, ali votka je jednako dobra i za ravnanje kose. Dovoljno je da je pomiješate sa regeneratorom i nanesete na kosu. Niska vrijednost pH izgladiće folikule i “ispeglati” vlasi. Međutim, ne preporučuje se da se koristi prečesto jer može da isuši kosu, piše Bjuti Haj.

Kokosovo ulje

Ono je najprikladnije za blago kovrdžavu kosu, a dovoljno je da ga nanesete na vlažnu kosu. Kosu treba raščešljati i osušiti.

CentralnoGrijanje

Celer

U blenderu pomiješajte jedan celer i dodajte malo vode. Dobijenu mješavinu stavite u bočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da djeluje od 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.

Banane i papaja

Smoothie od banane i papaje zagladiće vlasi, nahraniće kosu i spriječiti kovrdžanje. Najbolje je da pomiješate jednu zrelu bananu, papaju i dvije kašičice meda i nanesete na kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši treba da je operete i osušite.

(24sata.hr )