Za sutra najavljena još masovnija okupljanja demonstranata

0
105

19:00 – Situacija u Tuzli je i dalje teška. Ispred zgrade Vlade TK nema nikoga osim pripadnika policije i specijalnih snaga. Predstavnici medija sklonili su se u podrum, dok je policija suzavcima uz podršku pripadnika FUP-a rastjerala okupljenu masu. Okupljeni građani razišli su se po obljižnim ulicama.

U medijima se proširila informacija da je postignut neki dogovr između demonstranata i pripadnika MUP-a TK. Međutim, nikakvi zvanični pregovori nisu vođeni između demonstranata u Tuzli i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), potvrdio je Feni glasnogovornik MUPTK Izudin Šarić.

On je objasnio da je grupa demonstranata prišla zgradi Vlade TK i od policajaca zatražila puštanje uhapšenih demonstranata.

– Policajci su objasnili da su uhapšeni predati Tužilaštvu TK i da policija nema ništa s njima, nakon čega su demonstranti otišli – zaključio je.

Najavljeno je da će se protesti nastaviti sve dok se ne budu ispunjeni zahtjevi, a traži se puštanje na slobodu osoba koje su lišene slobode tokom jučerašnjih i današnjih demonstracija. Građani zahtjevaju ostvaku kompletne vlade TK na čelu sa premijerom Seadom Čauševićem.

Za sutra su najavljeni protesti ispred institucija vlada širom Bosne i Hercegovine. Prema posljednjim informacijama do kojih smo došli pojedini demonstranti koriste mrak i nerede te obijaju trgovinske radnje u naselju Slatina.

(Tuzlanski.ba)