Za nasilnicu Selvinu tri mjeseca zatvora!

0
113

Selvina Šabuljić osuđena je danas pred Općinskim sudom u Tuzli na kaznu zatvora od tri mjeseca, nakon što je priznala počinjenje nasilničkog ponašanja, a vezano za slučaj zlostavljanja maloljetnice Amele Gavranović u Mješovitoj srednjoj školi u Tuzli u novembru prošle godine.

Sudija Općinskog suda Tuzla Enes Halilović, izrekao je manju kaznu od zakonom predviđene budući da je Šabuljić izuzetno mlada osoba. Ona je priznala počinjenje krivičnog djela nasilničko ponašanje, što je također bila jedna od okolnosti zbog koje je izrečena manja kazna.

Selvina Šabuljić, Dženita Karača i Almedina Palavrić su nakon brutalnog napada na školsku kolegicu isključene iz Mješovite srednje škole u Tuzli. Sudija za maloljetnike Općinskog suda u Tuzli prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i uputio Dženitu i Almedinu u Disciplinski centar za maloljetnike, dok je Kantonalno tužilaštvo TK podiglo optužnicu protiv Selvine Šabuljić, koja je bila jedina punoljetna od akterki incidenta.

Maloljetne učenice koje su učestvovale u brutalnom premlaćivanju, kao kaznu su dobile mjesec dana po četiri sata boravka u Disciplinskom centru, a porodica pretučene učenice nije bila zadovoljna izrečenom mjerom.

Snimak premlaćivanja koji je zgrozio bh. javnost krajem prošle godine mobitelom je snimao Kenan Bibuljica, koji je snimak postavio na YouTube. Nijedna od tri nasilnice nakon izbacivanja škole nije primljena u neku od drugih školskih ustanova, čime su izgubile i jednu školsku godinu.

(avaz)