Za Musu i Antunovića zaintresovani veliki klubovi

Kada je kadetska košarkaška reprezentacija BiH u Litvaniji osvojila 8. mjesto na EP, Džanan Musa koji je proglašen najboljim strijelcem EP odmah je zaintresovao veće klubove, a njihov mentor Sejo Bukva vlasnik KK „Koš“ bio je među najponosnijima na njihov uspjeh, piše bh. novinska agencija Patria.

 U razgovoru za Patriu Sejo Bukva, vlasnik KK „Koš“ , otkrio je da je Musu iz Bihaća doveo u Sarajevo kada je imao 13. godina,a da je Sandro Antunović postao član KK „Koš“ 2010. godine.

  ‘’Već prve godine u KK Koš, Antunović je pokazao dobre rezultate. Za Musu su mnogi bili skeptični, ali na kontrolnom treningu pokazao je kvalitet.’’ – prisjeća se Bukva.

On  se brzo navikao na život u glavnom gradu gdje je završio 8. i 9. razred odličnim uspjehom, a upisao je Srednju medicinsku školu.

‘’Musa je dosta zreo za svoje godine, ali to je vjerovatno i zbog odlaska od kuće u tim godinama, a ima neviđen mentalni sklop’’, kazao je Bukva koji je kao otac ovim sportistima.

 Musa kaže da mu porodica daje snagu i savjetuju ga udaljim odlukama.

 ‘’ Moja mama gleda da izađem zdrav sa terena, dok otac i brat govore da slušam stručni štab i da će rezultati doći.’’

CentralnoGrijanje

 Ovaj 2,03m talentovani košarkaš, nastupao je za Hrvatsku, ali je ipak zaigrao za Bosnu i Hercegovinu.

‘’ Ovdje sam dobio veću minutažu, bolji tretman, s obzirom da sam tamo ipak bio stranac. A što se tiče tempa i kako sve uskladim umor je stalno prisutan, nekad ni sam ne znam kako sve uspijevam ‘’, kazao je Antunović.

Bukva je ponosan na svoje košarkaše , i ističe da su veliki kluovi zaintresovani za njih.

‘’Za Musu imamo ponude Sevilje, Fenerbahščea, Panataikosa. On je vanserijski talenat i već u ovim godinama mora igrati prvu ligu. Međutim, gleda se gdje će njegov razvoj kvaliteta biti omogućen. Antunović je bio „na meti“ Barselone koja je godinu pratila njegov rad, a dva puta su njihovi predstavnici boravili u Sarajevu. Otišao je u Barselonu gdje je prošao ljekarski pregled, a jedini razlog zašto nije ostao je njegova visina. On je visok 2,08 cm, a oni su minimalno htjeli 2,10 i više. No, njemu je tek 16 godina i vrlo je moguće da će još rasti.’’

 Neko ko najbolje poznaje oveigrače je trener Enes Numanović koji ima desetogodišnje iskustvo u radu sa kadetskim uzrastom.

‘’ Obojica su predani onome što rade, imaju ambiciju, redovnost, i to treba dobro iskoristiti kako bi postali čvrsti sportisti. I jedan i drugi imaju predispozicije za Euro ligu i igraju vrhunsku evropsku košarku.’’

(brzevijesti)