Vrijeme: U BiH prijepodne s kišom, na planinama snijeg

Vrijeme: U BiH prijepodne s kišom, na planinama snijeg

RSD Sloboda

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo, Sokolac 2; Bugojno, Sarajevo, Tuzla, Zvornik 5; Grude, Široki Brijeg, Srebrenica 6; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica 7; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Mostar 8; Neum 9;

RMU Banovići

Danas će u Bosni veći dio prijepodneva preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 5 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza

Postepena stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije. U Bosni će duže zadržavanje naoblake, hladno vrijeme i slabije padavine, većim dijelom prijepodneva uzrokovati probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana, sa blagim porastom temperature, biće ugodnije u cijeloj zemlji. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i umanjiti aktivnosti, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.