“Volimo te Bosno” – Minhen skupio 20 tona pomoći za BiH

0
111

Nedelja je, neradni dan u Minhenu, ali ne i u Rupert – Mayerstr. 44, gdje se nalazi skladište firme u vlasništvu Sanela Helvide, koji se na prvi poziv odazvao akciji koju vodi aktvistkinja Edina Matošević.

Pozivu za učestvovanje u velikoj humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći žrtvama poplava u Bosni i Hercegovini odazvao se i iznimno veliki broj ljudi koji ličnim automobilima dovoze pomoć koju su kupili.

“Da vidite kako su to pažljivo odabrane i kupljene stvari, najviše je odjeće za djecu, pelena, hrane za djecu i bebe, kao i sredstava za higijenu, od pudera za bebe do šampona za odrasle, mlijeko u prahu, ulje, odjeća za odrasle i velika količina novih deka”, izjavila je u telefonskom razgovoru za Front Slobode divna Edina Matošević, koja je bila na rubu suza od sreće zbog velikog uspjeha ove akcije.

“Sutra ujutra imamo sastanak sa upravom fabrike gumenih čizama, koje planiramo poslati već sljedeće sedmice”, dodala je Edina.

Organizacija prijema humanitarne robe koja se neprestano doprema je vrhunska, a pored velikog broja vrijednih volontera, svi uposlenici skladišta su danas na radnom mjestu i pomažu da se roba pakuje profesionalno, na palete, sa potpunim listama, kako bi se smanjile šanse za nastanak problema prilikom prelaska BiH granice.

Na pitanje šta bi voljela poručiti stanovnicima u poplavljenom području, Edina je promijenila ton i kazala: “Čujemo da se humanitarna pomoć krade i preprodaje, da oportunisti dižu cijene osnovnim proizvodima kao što je voda – zato poručujem narodu da svakog ko ovu priliku koristi za ličnu korist treba motkom premlatiti – i molim te napiši kako sam ti rekla”.

(frontslobode.ba)