Vlasniku vezali ruke i noge pa ga opljačkali

0
67

Šemsudin Delalić iz Sarajeva doživio je strahovit šok jučer oko 10.30 sati kada su u njegov stan koji se nalazi u sarajevskom naselju Dobrinja na Trgu grada Prato na petom spratu upala dvojica za sada nepoznatih pljačkaša koja su ga vezala i opljačkala.

Novac i zlato

Kako saznajemo, drski pljačkaši su nesretnom čovjeku pozvonili na vrata te su se predstavili kao radnici „Elektrodistribucije“. Kada im je Delalić otvorio vrata, razbojnici su izvadili pištolje te su ga ugurali unutra.

Od izvora bliskog istrazi saznali smo da su od žrtve odmah tražili da im kaže gdje krije novac i zlatni nakit, ali Delalić to nije imao u stanu.

Drski pljačkaši su mu ruke i noge vezali selotejp trakom koju su mu stavili i preko usta. Nakon toga je uslijedila premetačina po prostorijama. Prema prvim informacijama, iz stana su odneseni četiri ili pet vrijednih umjetničkih slika, laptop, mobitel te jedne sunčane naočale.

Počinioci nisu bili maskirani, a u stanu su se zadržali 15 do 20 minuta. Kada su završili s pljačkom, Delalića su ostavili vezanog u stanu te su pobjegli s plijenom.

Delalić se uspio dovući do stana svog komšije i lupati mu na vrata. Kada je komšija izašao, zatekao je Delalića vezanog kako leži u hodniku, a bio je samo u donjem vešu i potkošulji. Odvezao ga je te je pozvao policiju.

Veliki šok

Stanarka koju je naša ekipa zatekla u haustoru kazala nam je da je vrlo zabrinuta zbog sigurnosti u ovom naselju jer su naoružani ljudi počeli upadati u stanove građanima.

Komšije u strahu

Naša ekipa jučer je uspjela razgovarati s Delalićem, koji je bio vidno potresen zbog situacije koja ga je snašla. Kratko nam je kazao da nije psihički sposoban za razgovor zbog traume koju je doživio.

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad obavili su uviđaj na mjestu pljačke te su izuzeli tragove. Delalić će, kada za to bude psihički sposoban, u Odjelu kriminalističke policije pokušati prepoznati lopove za kojima policija intenzivno traga.

(Dnevni Avaz/ Foto: Dnevni Avaz)