Vlada pristupila dodjeli više koncesija u oblasti vodoprivrede

0
113

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora u postupku po samoinicijativnoj ponudi privrednog društva „MEFA – OIL“W d.o.o. Stupari, općina Kladanj, za zahvaćanje vode iz vodotoka Jezernica, za potrebe mini hidrocentrale „Jezemica“, snage 600 kW.

Sa istim privrednim društvom pristuplio se dodjeli koncesije za zahvaćanje vode iz vodotoka Gučina, za potrebe mini hidrocentrale „Gučina“, snage 350 kW.

Vlada je donijela i Odluku o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora u postupku po samoinicijativnoj ponudi privrednog društva “GAKOM“ doo Orahovica Gornja, općina Gračanica, za zahvaćanje vode iz vlastitog izvora vodosnabdijevanja – bunar GOB-1, na istražnom polju Gornja Orahovica, općina Gračanica, za potrebe punionice pitke vode u cilju njenog flaširanja.

Također, u postupku po samoinicijativnoj ponudi privrednog društva “BONY“ doo Tuzla, Vlada je donijela Odluku o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora za zahvaćanje vode iz bušenog bunara u krugu tvornice „BONY“, MZ Ljubače, naselje Morančani, Grad Tuzla.

(Objektivno.ba)