Više od stotinu članova delegacije PDA BiH na Dan državnosti odalo počast Sulejmanu Tihiću

RSD Sloboda

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, više od stotinu članova delegacije Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Mirsadom Kukićem, položili su cvijeće na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Posjetom mezaru u haremu Bijele džamije u Bosanskom Šamcu, delegacija stranke se na ovaj veliki dan  za našu državu, u krugu porodice rahmetli Tihića, prisjetila takođe velikog čovjeka, koji je učestvovao u mnogim važnim političkim procesima za našu domovinu.

RMU Banovići

Dajući ogroman doprinos kako u političkom, tako i u društvenom životu naše države, Tihić će ostati upamćen po svojoj odanosti i požrtvanosti Bosni i Hercegovini, zalaganju za politički kompromis, dijalog i interes države, kao i da svi građani budu jednaki i slobodni.

Počast ovom jednom od najuticajnijih političara Bosne i Hercegovine odali su Elzina Pirić, predsjednica Kluba zastupnika PDA u Federalnom parlamentu, Safer Demirović, federalni zastupnik, zatim Samir Imamović, generalni sekretar stranke, delegacija Kantonalnog odbora s područja TK koju je predvodio Jakub Suljkanović, predstavnici Posavskog kantona, zastupnici u Skupštini TK, predstavnici Asocijacije mladih PDA TK, te delegacije gradskih i općinskih odbora s područja TK i Brčko Distrikta, kao i predstavnici banovićke općine i tamošnjeg Općinskog vijeća i rudari RMU Banovići.

(Press PDA BiH)