Vijećnik Općinskog vijeća Tuzla Mehmed Mujić brutalno pretučen u Brčkom

0
161

U brčanskom naselju Suljagića Sokak, danas je neidentifikovana grupa huligana brutalno pretukla Mehmeda Mujića, predsjednika Udruženja Evropski put Roma, saradnika za romska pitanja u Vladi TK, vijećnika u Općinskom vijeću Tuzla i člana Vijeća nacionalnih manjina pri Federalnom parlamentu BiH, saopćeno je iz Udruženje građana “Evropski put Roma” Tuzla.

Navode da se napad dogodio bez ikakvog povoda i naznake, a Mujić je brutalno pretučen i nanesene su mu teške povrede.

– U toku napada pričinjena je veća materijalna šteta na njegovom privatnom automobilu. Brutalnost ovog napada se ogleda i u činjenici da egzekutori nisu imali sluha ni zbog činjenice da je s Mehmedom Mujićem u automobilu bio i njegov devetogodišnji sin– ističe se.

Navode da je Mehmed Mujić zbrinut u brčanskoj bolnici, a o svemu su informirani predstavnici policije u Brčko Distriktu BiH.

– Pozivamo sve nadležne institucije da se uključe u rasvjetljavanje ovog bjesomučnog divljanja i adekvatno kazne počinitelje, te da se poduzmu sve neophodne mjere na potpunom rasvjetljavanju ovog nemilog događaja i otkriju i kazne nalogodavci napada na humanistu Mehmeda Mujića – ističu iz Udruženja građana “Evropski put Roma” Tuzla.

Fena

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here