Vijećnici Općinskog vijeća Tuzla u obilasku MZ “Mramor” (Foto)

0
209

Obzirom da je bio opravdano  spriječen prisustvovati prethodnom sastanku  vijećnika sa mještanima MZ Mramor, a o čemu Vas je  naš portal već izvijestio, danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Tuzla Jozo Nišandžić zajedno sa predsjednikom komisije za ljudska prava i slobode Mirnesom Ajanovićem posjetio MZ Mramor.

Vijećnici  su današnji sastanak, koji su održali sa članovima Savjeta MZ Mramor, također iskoristili za obilazak nekih značajnih  objekata u Mramoru, kao što je drvena džamija  koja je trenutno u  izgradnji te  mjesna Ambulanta koja se nalazi u fazi renoviranja. Sve to je bilo u cilju sagledavanja trenutne situacije u ovoj mjesnoj zajednici i mogućnosti iznalaženja rješenja za probleme koji su na prethodnom sastanku izneseni od strane Savjeta MZ Mramor a sa kojima se mještani iste susreću.

Vijećnici OV Tuzla održali sastanak sa mještanima MZ Mramor

Ovom prilikom su predsjedavajući OV Tuzla te predsjednik komisije za ljudska prava i slobode izrazili svoju spremnost da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti Općine Tuzla pomognu u rješavanju uočenih problema u  ovoj mjesnoj zajednici.

Također je dogovoren i naredni sastanak koji će se održati  nakon prvomajskih praznika a na kojem će se uz prisustvo šefova općinskih službi donijeti konkretni zaključci i krenuti u realizaciju istih po prioritetima.

(Objektivno.ba)