VIDEO: S ovakvom rekonstrukcijom Koševo bi spadalo u elitne stadione

0
144

Student druge godine Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu napravio je plan rekonstrukcije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović-Hase.

Rekonstrukcija stadiona, prema njegovoj viziji, obuhvatila bi kompletnu zamjenu zelenih stolica s istim bordo boje. Kada su u pitanju tribine, određene izmjene bi doživjela istočna tribina stadiona, gdje bi bila postavljena svečana loža sa pratećim sadržajima, te mjesta za novinare i fotoreportere.

Također, stadion bi bio u potpunosti pokriven s posebno dizajniranim krovom koji bi dao svoj doprinos estetici stadiona.

“Stadioni u Bosni i Hercegovini su generalno u lošem stanju pa sam želio realizovati neku moju ideju rekonstrukcije najvećeg stadiona u državi. Ideja mi je bila da se gradi nova istočna tribina sa svim sadržajima bitnim za funkcionisanje modernog stadiona”, rekao je Ante Grbić, te dodao da bi “istočna tribina funkcionisala na tri sprata, od čega bi donji sprat bio namijenjen za gledatelje, a ostala dva za službeno osoblje klubova, svečane zvanice, novinare i fotoreportere”.

Olimpijski stadion Asim Ferhatović-Hase je naš najveći stadion, a njegova rekonstrukcija se godinama najavljuje. Činjenica je da nedostatak novčanih sredstava pravi velike probleme pri realizaciji mnogih projekata koji su do sada napravljeni, ali ako bi se to riješilo zašto ne bi uspio ovaj projekat? Sve je moguće.

(brzevijesti)