Velika zainteresovanost za učešće u “Maršu mira”: Kako se prijaviti?

0
25

Velika je zainteresovanost, ne samo bosanskohercegovačke, već i svjetske javnosti za učešće pojedinaca i grupa u “Maršu mira 2015“ od 8. do 10. jula ove godine, jednoj od aktivnosti kojom se ove godine obilježava 20. godina od genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici, saopćeno je iz Pododbora.

Predsjednik Pododbora Hamdija Fejzić ističe da svakog dana stižu prijave učesnika.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti i na internet stranici: www.marsmira.org. ili doći 7. jula na mjesto odakle kreće kolona iz Nezuka u općini Sapna.

Oni koji žele učestvovati kao pojedinci mogu se registrovati 8. jula u Nezuku prije polaska kolone. Moguće je pridružiti se maršu u nekoj od tri etape, ali učesnici koji se naknadno pridruže dužni su javiti se redarima ili organizatorima pri dolasku na mjesto prenoćišta, rekao je predsjednik Pododbora “Marša mira 2015” Hamdija Fejzić.

“Marš mira” je i ove godine, osim ukopa žrtava genocida, jedna od glavnih aktivnosti u obilježavanja godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice.

Svaka od tri etape duga je između 25 i 30 kilometara. Kolona polazi u ponedjeljak, 8. jula 2015., između 8.45 i 9.00 sati iz Nezuka.

Od Nezuka do Potočara učesnici prolaze  maršrutom: Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

(Fena)