UVEĆAVA USNE I STIMULIŠE RAST KOSE: Upoznajte sve moći čudotvornog začina!

Vjerovatno niste ni znali da u svojoj kuhinji imate jednog pravog malog čudotvorca u prahu – cimet! Ovaj egzotični začin može uvećati vaše usne, riješiti vas bubuljica ili, pak, ubrzati rast vaše kose.

Da li ste znali da začini nisu tu samo kako bi popravili ukus namirnica, već da su to i pravi mali čudotvorci koji vam mogu biti glavni saveznici u postizanju i održanju ljepote? Ovog puta, predstavljamo vam njegovo veličanstvo zvano cimet, a koja su sve njegova magična svojstva kojima se možete poslužiti, pročitajte upravo sada.

Borac protiv lošeg zadaha

Cimet uspješno riješava problem neugodnog zadaha, a dovoljno je u čašu vode staviti kašičicu ovog začina i pomješati sa kašičicom meda. Nakon toga mješavinom ispirajte grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta, koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kafe.

Cimet – saveznik lepe kože

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima, zato što pomaže u uklanjanju mrtvih stanica, stimuliše cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Međutim, sa njim treba biti oprezan, jer može uzrokovati iritaciju, pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Za veće usne dovoljno je malo cimeta

CentralnoGrijanje

Ovaj je začin sastavni dio ruževa sa efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomješati sa vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobićete vizualno veće usne bez estetskih operacija.

Stimuliše rast kose

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliša rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano ispadanje vlasi. Dvije šoljice cimeta i jedno jaje staviti u pola šoljice toplog maslinovog ulja, pa sve pomješati. Dobijenu smjesu umasirajte u kosu i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne

Ovaj začin čisti pore i spriječava nastanak akni. Maska od tri šoljice meda i šoljica cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno ju je ostaviti da djeluje 10 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

(Dnevni.rs)