Uručene novčane nagrade najboljim studentima

0
91

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uručio je danas priznanja i jednokratne novčane nagrade za 73 studenta sa svih šest javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, među kojima je iUniverzitet u Tuzli.

Nagrade su uručene za izvrstan uspjeh u prošloj akademskoj godini. Ministar je naglasio da je ova praksa dodjele nagrada ustanovljena prije dvije godine i najmanje je što organ uprave koji u nadležnosti ima i obrazovanje može uraditi da bi se odužio mladim ljudima nosiocima značajnih rezultata.

“S obzirom na već postignute rezultate, nema sumnje da će upravo ovi mladi ljudi sutra voditi ovu državu, biti na rukovodnim pozicijama kako u privatnom, tako i javnom sektoru. Ovo je zapravo budućnost BiH, u pravom smislu te riječi”, kazao je ministar Mašić.

Iznosi jednokratne finansijske podrške za studente su identični, a sredstva, u iznosu od 171.550 KM osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz budžeta Federacije BiH za 2013. godinu.

Studenti, nosioci spomenutih nagrada izrazili su zadovoljstvo što su prepoznati njihov trud i i zalaganje te su istaknuli želju da svoje znanje, nakon završene edukacije, primjenjuju u BiH.

(Fena)