Uplaćeno više od 500 aranžmana za Mundijal

0
91

Dodatna olakšica je da državljanima BiH nije potrebna viza za putovanje u Brazil u trajanju do 90 dana.

Očekivali smo i ranije da će nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na utakmicama Svjetskog prvenstva u Brazilu imati veliku podršku.

Nakon što smo kontaktirali bh. turističke agencije, putem kojih se mogu uplatiti aranžmani za odlazak na Mundijal, uvjereni smo da će izabranici selektora Safeta Sušića u Brazilu imati ogromnu armiju simpatizera iz naše zemlje na prve tri utakmice na Svjetskom prvenstvu, iako paketi ulaznica s letovima koštaju više od 13.000 maraka.

Saradnja agencija

Prema informacijama do kojih smo došli, tokom januara već je uplaćeno više od 500 aranžmana samo u bh. turističkim agencijama.

– Za putovanje na Mundijal već imamo popunjen avion te više od 150 uplaćenih aranžmana i oko 200 najava. To će biti i prvi let u historiji iz Sarajeva za Rio de Žaneiro. Osim građana BiH, javljaju nam se i zainteresirani iz Srbije i Crne Gore – rekao je Lutvić, direktor “Centrotoursa”, koji u ponudi ima aranžmane za čarter-letove za jednu, dvije i  tri utakmice reprezentacije BiH.

On je istakao da za odlazak bh. navijača u Brazil ova agencija radi u saradnji s oficijelnom agencijom Nogometnog saveza Francuske i Hrvatske, jer i njihove reprezentacije imaju slične termine i mjesta odigravanja susreta.

– Rezervacije ćemo primati do 7. februara – dodao je Lutvić.

Fatima Jašarević, direktorica „Relax toursa” za naš list potvrdila je da ova agencija ima 30 prodatih aranžmana i oko 80 najava.

– Mnogo je zainteresiranih za putovanje u Brazil. No, dosta njih još čeka, očekujući, možda, da će pojeftiniti karte. Kako vrijeme prolazi, cijene aranžmana će biti sve veće, zbog toga je sigurnije da se uplate obave ranije  – kazala je Jašarević.

Dino Imamović, iz agencije “Sol Azur” izjavio je da u ponudi trenutno imaju aranžmane za utakmicu BiH – Argentina, koja se igra 15. juna.

– Interes je veliki i već je prodato dosta aranžmana, više od 75, a najavljeno ih je dodatnih 30. Imamo dvije grupe letova, jedna iz Sarajeva, a druga iz Zagreba – potvrdili su iz ove agencije.

Slična situacija je i u ostalim bh. agencijama koje u svojim ponudama nude aranžmane za putovanja u Brazil.

Putovanje bez vize

Ako se zna da su do Mundijala ostala još 132 dana te da se očekuje i veliki broj navijača reprezentacije BiH i iz dijaspore, naš najbolji tim bi mogao imati jednu od brojnih podrška s tribina brazilskih stadiona.

Dodatna olakšica je da državljanima BiH nije potrebna viza za putovanje u Brazil u trajanju do 90 dana.

Cijene od 2.199 eura

“Centrotours” već ima popunjen avion za Brazil, a cijene aranžmana u ovoj agenciji kreću se od 2.355 eura na jednu utakmicu (Argentina ili Iran) do paketa ulaznica za tri susreta po cijeni od 4.999 eura (tri zvjezdice) do 6.899 eura (pet zvjezdica).

“Sol Azur” u svojoj ponudi ima tri paketa ulaznica, a najjeftiniji aranžman iznosi 2.199 eura, za koji treba još platiti takse.

(Avaz)