Umjetne trepavice

Za glamurozan, suptilan ili sofisticiran izgled

   Umjetne trepavice su se s vremenom uvukle u naše svakodnevne rituale šminkanja. Više se ne traži posebna prilika za njih, žene ih danas koriste svakodnevno. Pri odabiru idealnih moramo obratiti pažnju na gustoću, debljinu i boju umjetnih trepavica. Dolaze u gotovo svim bojama, no najviše se koristi crna i smeđa boja. Uz njih će vaše oči biti u prvom planu, a ako ste se pitali, evo kako ih nanijeti, svakodnevno čistiti i čuvati:

1.Koje odabrati i kako ih staviti ?

Postoji pojedinačne – parcijalne umjetne trepavice te one u jednom komadu. Ako imate rijetke i male trepavice, izaberite parcijalne te ih nanesite na vanjski dio oka i na dijelove gdje su vaše prirodne trepavice rijetke. Za dramatičan i glamurozan izgled izaberite trepavice u jednom komadu te ih nanesite na cijeli kapaka oka uz sami rub vaših prirodnih trepavica. Duljinu i debljinu trepavica odredite prema veličini vašeg oka.

2.Što trebate prije nanošenja

Poželjno je da se prije našminkate, jer će vam to puno teže ići kada stavite trepavice, a postoji i mogućnost da ih pomjerite. Izaberite odgovarajući make-up uz trepavice koje ste odlučili staviti.

3.Nanošenje umjetnih trepavica

CentralnoGrijanje

Ako ste se odlučili za parcijalne onda pincetom uzmite pojedinačne trepavice i umočite korijen u ljepilo za trepavice. Počnite od vanjskih kutova očiju i lijepite ih u korijen svojih prirodnih trepavica. Držite nekoliko sekundi da se ljepilo posuši. Vjerojatno će vam trebati nekoliko pojedinačnih trepavica u vanjskom kutu oka i jedna u sredini oka. Svakako ostavite prirodni prostor između trepavica. Postupak je isti i sa trepavicama u komadu samo njih nanosite odjednom na cijelo oko.

4.Završni dio nanošenja

Umjetne trepavice zajedno sa prirodnim uvijte uvijačem i nanesite jedan sloj maskare.

5.Kako ih čistiti i čuvati

Većinu njih možete koristiti nekoliko puta. Bitno je da ih pažljivo skinete tako što ćete ih primiti za vanjske krajeve i odlijepiti. Odgovarajućim sredstvom skinite ostatke ljepila i make-upa, a njih spremite u originalnu kutiju do sljedeće upotrebe.

Možda vam ne uspije od prve, ali budite uporne, uz malo truda i vježbe zalijepit ćete ih poput vizažista.

(objektivno.ba)