Umihanić: ”Vlada na čijem čelu budem radit će na osnovu četiri principa”

0
115

Pozivu Pravnog tima Plenuma građanki i građana TK odazvao se mandatar Vlade TK.

”Vlada na čijem čelu budem radit će na osnovu četiri principa: principu sigurnosti, principu pravednosti, solidarnosti i principu zapošljavanja”, rekao je  prof. Bahrija Umihanić, mandatar Vlade TK u obraćanju učesnicima večerašnjeg Plenuma građanki i građana TK.

„Ja to stalno već naglašavam. Zapošljavanje i samo zapošljavanje. Nova radna mjesta će biti u fokusu, i sve će biti podređeno tome. Da bi se do toga došlo morat ćemo raditi dosta na stabilizaciji postojećeg stanja.“,ističe prof. Umihanić.

Obraćajući se učesnicima Plenuma Umihanić je istakao da se želi baviti ekonomskim pitanjima, a političkim onoliko koliko mu Skupština TK bude dozvolila. Istakao je da su zahtjevi građana utemeljeni te, dodaje da Dita i Konjuh mogu raditi, nova radna mjesta mogu biti otvorena, ali apeluje na građane da je to moguće samo zajedničkim trudom.

„Svi oni zahtjevi koji su navedeni, skoro svih 17, a onda posebno četiri kao prioritetna zahtjeva imaju svoje utemeljenje i mi ćemo preispitati svoje mogućnosti u skladu sa mogućnostima Vlade i raditi na njihovom ispunjenju.“, dodaje prof. Bahrija Umihanić, mandatar za sastav Vlade TK.

Večeras održanom sastanku Plenuma građanki i građana TK mandatar Vlade nije predstavio kompletan plan rada , ali je iznio smjernice rada buduće Vlade. Program rada će kako kaže, biti prezentiran na sjednici Skupštine u okviru ekspozea, kao i javnosti putem stranice Vlade TK. Na večeras održanom sastanku Plenuma građanki i građana Tk iznio je kako kaže, stvarno stanje Budžeta TK i kakvo je realno stanje  u rješavanju pitanja kojima se nova Vlada želi baviti.

(RTV Slon)