UKUD ˝Zvonko Cerić˝ slavi Vučkov 30. rođendan

0
536

U okviru projekta “Dani otvorenih vrata”, UKUD “Zvonko Cerić” iz Tuzle ovih je dana u prostorijama Društva upriličio obilježavanje 30.godišnjice otvaranja XIV Zimskih olimpijskih igara, koje su se dešavale 1984.godine u Sarajevu, a na kojem su članovi „Cerić“, i danas većinom aktivni veterani, uzeli učešće. Bio je ovo lijep povod da se članovi okupe, prisjete samog događaja, a i podijele svoja iskustva sa mlađim članovima. Tom prilikom, ponosno su obukli i svoja olimpijska odijela, i tako se vratili mislima u prošlost, što je mnogima izmamilo i osmijehe i suze u isto vrijeme.

Simbolično su članovi “Cerića” upalili i Olimpijski plamen, kako bi ugođaj bio potpun. Članovi Društva koji su učestvovali u otvaranju ZOI ´84 bili su: Mensuda Hasanhodžić, Nermina Gavranović, Amira Šaćirović, Suada Šaćirović, Jasminka Crnkić, Aida Kadribašić, Medina Bektić, Josipa Doblšek, Selma Dautović, Nermina Selimović, Anđa Majić, Nermina Mujezinović, Edra Kukuruzović, Azra Gavranović, Nedžad Gavranović, Mirsad Gavranović, Sulejman Gavranović, Sead Gavranović, Zlatko Smajlović, Goran Mišković, Smail Slijepčević, Salih Slijepčević,Miralem Salihagić, Nusret Halilović, Damir Salihović, Predrag Ljubojević, Senaid Haliti, Alija Sadikovići stručni rukovodilac Stojanović Slobodan.

Bila je ovo i prilika i da se članovi Cerića osvrnu na rad Društva proteklih godina i da se priča o planovima za budućnost. Za nadati se da će ovako lijepih događaja biti još puno, jer lijepa druženja su ono po čemu se „Cerić“ poznaje i zbog kojih postoji.

(tuzlarije.net)