Uhapšeno osam osoba zbog krađa

Osam osoba privedeno je zbog sumnje da su izvršili krivična djela teške krađe i krađe na području Gračanice i Lukavca.

Dvadesettrogodišnji Č.K. i Š.M., obojica nastanjeni na području općine Gračanica i dvadesetčetverogodišnji A.M., nastanjen na području Doboj Istoka,  uhapšeni su zbog postojanjaosnova sumnje da su u proteklom periodu na području općine Gračanica počinili više krivičnih djela krađe i teške krađe.

Objekti napada bile su porodične kuće, vikendice, ugostiteljski i dr. objekti, iz kojih su otuđivani: tehnički uređaji, bakreno posuđe, prehrambeni proizvodi, pića i dr. (većina predmeta je pronađena i pohranjena u službene prostorije).

U Službene prostorije privedeni su i dvadesetogodišnji O.O. i dvadesetjednogodišnji L.M., obojica nastanjeni na području Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u firmi u Gračanici, te osnova sumnje da je O.O. počinio krivično djelo teška krađa na štetu Dž.G. iz Gračanice.

CentralnoGrijanje

Priveden je i 17-godišnjak iz Gračanice, zbog sumnje da je izvršio otuđenje putničkog motornog vozila,  dvedesetčetverogodišnji I.Đ.,takođe iz Gračanice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo provala u trgovinsku radnju, i S.Č., nastanjen na području općine Lukavac,  kojem se na teret stavlja krivično djelo teška krađa u diskoteci.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu biti podneseni Izvještaji protiv navedenih osoba.

(RTV Slon)