Uhapšeni prevaranti koji su prodavali lažne masažere Kosmodisk

0
201

Tokom policijske akcije “Kosmodisk” uhapšeni su zamjenik direktora preduzeća “O2 kompani” Slavica Savić, direktor firme “Fox Company” Jasmina Gavrilović (26), Vedran Dobraš (23) i Siniša Kusić (38) koji su građanima BiH prodavali lažne proizvode kompanije “Kosmodisk”, rečeno je Srni u izvoru bliskom istrazi.

U okviru ove akcije, koju su juče proveli pripadnici banjalučke policije pod nadzorom Okružnog tužilaštva, pretreseno je više lokacija u Banjoj Luci.

Tokom ovih pretresa kojima su prisustvovali i inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banja Luka, pronađeni su dokazni materijal, dokumentacija koja se odnosi na reklamni materijal, spiskovi lica kojima je trebalo biti dostavljena medicinska pomagala “kosmodiskovi”, magnetni povezi, razne vrste gelova, ulja, krema i drugih proizvoda koji nisu deklarisani.

Osumnjičeni su, po sistemu slučajnog uzorka, i preko svog call centra zvali građane cijele BiH kojima su govorili da su dobitnici medicinskih pomagala ili kozmetičkog proizvoda, nakon čega su im tražili da na ime dostavljanja proizvoda na kućnu adresu uplate troškove dostave od 25 do 37 KM.

Oni su ovim činom počinili krivično djelo neovlašćena upotreba tuđe firme, uzorka ili modela i obmanjivanje kupaca, jer su kupovali proizvode i medicinska pomagala koja su lažna i nisu proizvodi “Kosmodiska”.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su pušteni na slobodu, a policija će nadležnom tužilaštvu protiv njih podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka poziva sve građane BiH koji su na ovakav način prevareni da se jave ovom centru ili prvoj policijskoj stanici.

(SRNA)