Uhapšeni majka, sinovi i komšija

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i pripadnici Druge policijske uprave (PU) Cazin, uz saradnju pripadnika Četvrte PU Velika Kladuša, jučer su, prema naredbi suda u Velikoj Kladuši, uhapsili šest osoba. Prilikom pretresa prostorija i motornih vozila koje koriste pronađeni su određeni predmeti koji potječu iz krivičnih djela teška krađa, koja su počinjena tokom 2013. godine na području Cazina.

Osumnjičene osobe, majka s četvoricom sinova prezimena Kovačević i njihov komšija A. Ahmetašević zadržani su u policijskom pritvoru Druge PU Cazin i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

– Bila je to jedna dobro uvezana grupa s rubnog područja Velike Kladuše i Cazina, mjesta Kudići i Johovica, koja je skoro dvije godine vršila provale i teške krađe u privatnim kućama i poslovnim prostorima – kaže Sead Kauković, načelnik PU Cazin.

CentralnoGrijanje

Grupa je krala tehničku robu, alate, mobitele, radija, televizore, plazme… Policija je tokom pretresa oduzela 18 plazmi. Osumnjičeni su priznali i krađu automobila i teretnog vozila.

(Dnevni Avaz)