Uhapšen predsjednik Unije neovisnih sindikata FBiH

redsjednik Unije neovisnih sindikata Federacije BiH Josip Milić uhapšen je u noći s petka na subotu nakon nasilnog protesta u Mostaru u kojem su devastirana i zapaljena sjedišta gradskih i županijskih institucija, te zgrade SDA i HDZ-a BiH.

“Kako smo obaviješteni, noćas desetak minuta iza ponoći policajci su iz stana odveli profesora Josipa Milića, predsjednika Unije neovisnih sindikata Federacije BiH. Kada se posljednji put javio na mobitel, dvadesetak minuta iza toga, rekao je kako je uhapšen. Od tada mu je mobitel isključen – stoji u saopćenju Unije neovisnih sindikata FBiH, koje su prenijeli lokalni mediji.

“Pretpostavlja se kako je Milić uhapšen zbog jučerašnjeg protesta u Mostaru” dodaje se u saopćenju te ističe kako Unija neovisnih sindikata Federacije BiH nije bila organizator prosvjeda, iako je Milić do sada organizirao najviše sindikanih prosvjeda ispred zgrade Vlade HNŽ-a

CentralnoGrijanje

“Ovo je jasna poruka kako je, uz zlouporabu obavještajno policijskih državnih institucija, HDZ spreman sve protivnike na licu pravde strpati u zatvor”, stoji u saopćenju za javnost Unije neovisnog sindikata Federacije BiH, koje su prenijeli lokalni mediji.

 Neslužbeno se doznaje kako je policija do sada uhapsila 30-tak prosvjednika.

(Fena)