Uhapšen muškarac koji je poslao prijeteće pismo

U koordinaciji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, provedene su aktivnosti na lociranju i hapšenju osobe E. H. (38) godine iz Zavidovića, kojeg sumnjiče da je nedavno poslao prijeteće pismo institucijama BiH i entiteta, kao i međunarodnim organizacijama.

Osumnjičena osoba uhapšena je danas u popodnevnim satima na području Zavidovića, a lišenje slobode su izvršili policijski djelatnici Federalne uprave policije (FUP), koji su istragom identificirali osumnjičenog.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predat na dalje ispitivanje tužitelju iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

Kako je saopćeno iz Tužiteljstva BiH, osumnjičeni je priznao izvršenje kaznenog djela, a naknadnom istragom bit će utvrđeni motivi i razlozi slanja prijetećeg pisma.

CentralnoGrijanje

Tužiteljstvo BiH je, nakon preuzimanja istrage u ovom predmetu, koordinirano radilo sa policijskim agencijama BiH i entiteta, kao i Ministarstvom sigurnosti BiH, na otkrivanju, lociranju i uhićenju ove osobe.

”Ovom prigodom poručujemo svim građanima Bosne i Hercegovine, da Tužiteljstvo BiH i policijske institucije imaju kvalitetne i profesionalne kapacitete za otkrivanje počinitelja svih krivičnih djela, što potvrđuje i činjenica da je pošiljatelj anonimnog prijetećeg pisma, efikasno otkriven i lišen slobode”, saopćio je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

(Vijesti.ba/AA)