Učenice iz Vranja se prodaju za 10 eura i farmerke

Jug Srbije je toliko potonuo u bijedu i beznađe da sve češće djevojčice traže izlaz u lakoj zaradi. Nezaposlenost i plate od nekoliko desetina eura doveli su do toga da maloljetne djevojčice prodaju svoje tijelo za 10 eura i farmerke na poklon!

– Zaprepastio sam se kad je rekla čime se bavi. Družili smo se u školi i poslije škole, ali ne uvijek. Zezamo se, pušimo na malom odmoru, zadirkujemo se. Nekad odemo u kafić, i to je sve – kaže N. A. za srbijanske Vesti,

U svijet prostitucije uvukla je njena drugarica iz škole. Bilo ih je nekoliko koje su se prostituisale.

– Vidjele su da sam očajna, bez kinte, sa izlizanim farmericama sa pijace, u staroj jakni koju sam uzela od majke. Znale su sve o meni i tipovale me. Nisam znala da su i narkomanke – kaže P. F.

Mladu djevojčicu odvele su njene drugarice taksijem u Preševo. Bila je sa mladim Albancem, dobila 30 eura i nove farmerke. Vratila se presretna. Danas je na liječenju od droge i ružnog života.

Devojčica P. F. nije usamljen slučaj. Prodaja dječjih tijela uzela je maha, o čemu je Vestima pričao izvor blizak policiji:

CentralnoGrijanje

– Ranije su vršene racije, hvatali su ih po Preševu, Velikom Trnovcu, po kafanama u okolnim selima. Obavještavani su roditelji, bilo je mnogo neprijatnih scena, nisu vjerovali da je to njihovo dijete, prijetili su inspektorima da će ih tužiti – priča izvor.

Kada su jednog od roditelja kojeg su lično poznavali pitali odakle njegovoj kćerki na svakom prstu po jedan zlatan prsten, mirno je odgovorio: „Kupio joj momak!“

Sve te djevojčice su, kaže, iz porodica gde su poljuljani bračni odnosi u kojima nisu stekle ni minimum kućnog vaspitanja. Zakazala je porodica, a škola je samo prolazna stanica u njihovom životu.

Prostitucija i drogiranje po stanovima i kućama karakteristično je za Vranje.

– Pričala je drugarica da su skoro u jednoj kući iza škole bili njih oko 20 i tu su proveli sedam dana. Drogirali se, nije se znalo ko sa kim, ko ulazi, a ko izlazi. Glavna faca je kontrolisala sve. Roditelji su njen nestanak prijavili policiji, ali nisu je našli. Sama je došla, skoro polumrtva. Inače, svoj izostanak iz kuće djevojke vješto prikrivaju od roditelja. Neke od njih sve obave neprimjetno, za jedan dan. Pođu u školu, pa taksijem u jedan po podne pravac Preševo. Odrade i vrate se u devet. Dođu kući, umorne, slomljene: „Danas smo imale osam časova, dodatna nastava“, i odu u krevet. Roditelji psuju profesore, školu – kaže učenik N. A.

(avaz.ba)