Ubijeno dijete u Hadžićima, uhapšeni majka, dedo, nana i dajdža

Uposlenici Doma zdravlja Hadžići obavijestili su jučer u 16.20 sati Četvrtu policijsku upravu (IV PU) da je dovezeno djete bez znakova života. Tom prilikom ljekar – mrtvozornik konstatovao je da je dijete rođeno 2010. godine preminulo prije dolaska u Dom zdravlja, te da ima vidne povrede koje ukazuju da se radi najvjerovatnije o nasilnoj smrti, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Tom prilikom L.E., koji je dovezao beživotno tjelo djeteta izjavio je policijskim službenicima da živi u porodičnom domaćinstvu sa suprugom L.M., sinom L.K., kćerkom L.E. i njeno dvoje djece, te da je u kući zatekao četverogodišnje dijete bez vidnih znakova života i da mu je pokušao pružiti prvu pomoć, a zatim ga dovezao u Dom zdravlja “Hadžići”.

U kući koju koristi L.E., ulica Garovci, općina Hadžići, uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke, koji je konstatovao da je smrt najvjerovatnije nastupila nasilno – davljenjem.

Sinoć u 20.50 sati sati, lišeni su slobode L.E., rođena 1989. godine u Foči, L.E., rođen 1957. u Višegradu, L.M., rođena 1952. u Foči i L.K., rođen 1982. u Foči, svi nastanjeni u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo.

CentralnoGrijanje

U spomenutom domaćinstvu se nalazilo i petogodišnje dijete od L.E., koje je prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, radi preventivnog ljekarskog pregleda, a Centar za socijalni rad se uključio u rad, te preuzeo dalju brigu o djetetu.

Osobe lišene slobode su predate u Odsjek za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rješavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku još jedne osobe koja se može dovesti u vezu s izvršenjem tog krivičnog djela, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

(Vijesti.ba/Fena)