Ubijen muškarac u Sarajevu

0
99

Enisa Eminović (20) uhapšena je danas popodne zbog sumnje da je u sarajevskoj Ulici Sutjeska ubila svog vanbračnog supruga Smaju Hadžimusića (25), kojem je zarila nož u srce. Ubistvo je počinjeno u stanu Aldijana Dajidžića, koji je, baš kao i Eminovićeva i Hadžimusić, odranije poznat policiji.

Šokirane komšije kažu da su  osumnjičena i ubijeni povremeno koristili stan Dajidžića. Dodaju susjedi da je ova veza bila daleko od idilične te da su oboje, kako tvrde, narkomani.

“Radnici Službe hitne pomoći su prije mjesec dana policiji prijavili nasilje u tom stanu. Ispostavilo se da je došlo do sukoba između Smaje i Enise. Ona je prijavila da je on maltretira”, kažu komšije.

Komšije tvrde da je riječ o stanu koji im je poznat kao “leglo kriminala i preprodaje droge”.

“Tu policija jako često interveniše. U marketu, u blizini zgrade gdje se dogodio ovaj zločin, nedavno je ranjen radnik, koji je pokušao spriječiti pljačku, a mi sumnjamo da iza tog razbojništva stoje osobe koje cirkulišu ovim stanom”, kažu komšije.

Smrt Hadžimusića konstatovana je u Klinici urgentne medicine bolnice Koševo, gdje je, kako su potvrdili iz te zdravstvene ustanove, nesrećni mladić dovezen bez pulsa i sa ubodnom ranom u predjelu srca.

“Pokušana je reanimacija, ali nije uspjela te su ljekari mogli samo konstatovati smrt”, potvrdila je Muamera Šehić, portparol bolnice Koševo.

Irfan Nefić, glasnogovrnik MUP-a Sarajevskog kantona, potvrdio je da se istražuju motivi ovog ubistva. U prisustvu osumnjičene za ubistvo, policajci su danas tragali za nožem.

Inače, Eminovićeva je  prije izvjesnog vremena ostala bez prsta, nakon što je u jednoj vikendici u Sarajevu našla eksploziv koji je aktivirala.

Spomenuti Dajidžić je, sa još jednom djevojkom, upravo u Ulici Sutjeska, na broju 22, uhapšen 2008. godine zbog nabavke i preprodaje droge.

(Nezavisne)