U Živinicama pronađen canabis, u Tuzli heroin!

Juče su policijski službenici Policijske stanice Živinice u Živinicama izvršili pretres 36-godišnjaka iz Živinica, kod kojeg su tom prilikom pronašli manju količinu biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“.

Pronađena materija je privremeno oduzeta, a nad osumnjičenim je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada. O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja.

CentralnoGrijanje

Istog dana u Tuzli, policijski službenici Odjeljenja za zloupotrebu opojnih droga MUP TK su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju stavljanja u promet narkotičkih sredstava, izvršili pretres 52-godišnjaka iz Tuzle. Tom prilikom su kod istog pronašli veće pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“. On je lišen slobode i priveden u prostorije MUP TK radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je pronađena materija privremeno oduzeta. O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta 52-godišnjak je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje.

(RTV Slon)