U toku noći evakuisani putnici sa autoputa Novi Sad – Subotica

Sa autoputa Novi Sad – Subotica evakuisano je oko 200 putnika, koji su uslijed jakog vjetra bili zameteni snijegom. Zbog vremenskih neprilika proglašeno je vanredno stanje u Zrenjaninu i Pančevu, a granični prelaz Horgoš je zatvoren, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Dio auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, ali su svi putnici koji su bili zameteni na ovoj dionici, evakuisani. Na putu je ostalo još svega nekoliko vozila, dok su 52 vozila i tri autobusa evakuisana, tako što je saobraćaj preusmjeren na suprotnu traku autoputa. U spasavanju je učestvovalo 100 spasilaca i oko 30 žandarm.

Dodatni  problem trenutno pravi i ledena kiša koja pada na području Subotice.

Na pruzi Beograd-Subotica, između Zmajeva i Vrbasa, zbog zametene teretne lokomotive, blokirana su dva međunarodna voza na relaciji Beograd-Budimpešta, odnosno Budimpešta-Beograd. U Željeznicama Srbije kažu da ukupno ima oko 100 putnika.

U toku je evakuacija putnika iz voza koji je stao kod Vrbasa, a radi se o 32 putnika, među kojima je i jedno dijete.

CentralnoGrijanje

Zbog snažnog vjetra i snježnih nanosa koji dostižu visinu i do 3,5 metra za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, na dionici Subotica-Novi Sad u oba smjera, saopštili su “Putevi Srbije”.

Iz tog preduzeća navedeno je i da se zbog vanredne situacije na području Vojvodine prouzrokovane nevremenom, koje je izazvalo zastoj u saobraćaju, formirajući kolone vozila, neće naplaćivati putarina iz pravca Subotice ka Novom Sadu da bi se ubrzao protok vozila.

”Putarina se neće naplaćivati u cilju što bržeg raščišćavanja i ubrzavanja protoka vozila”, navodi se u saopštenju.

(Vijesti.ba)