U majku i sina ispucano 30 metaka!

0
145

Luka Savić (19) i šesnaestogodišnji M.D., osumnjičeni za brutalno ubistvo majke   Mare (78) Savić  i sina  Slobodana (53) Savića, u Donjim Kladarima kod Srpca, uhapšeni su u srijedu naveče poslije kraće potjere.

“Nezavisne” saznaju da je organizator zločina koji je šokirao javnost bio 19-godišnji Luka, unuk i sin žrtava.

Iako su u žrtve ispucali čitav šaržer od 30 metaka, Slobodan je pogođen sa pet hitaca u noge, grudni koš i glavu. Ovaj hitac u glavu inače je bio posljednji i iz neposredne blizine. Mara je pogođena sa dva hica, u grudni koš i glavu.

Policija, ali ni mještani Donjih Kladara ni danas nisu znali odgovor na pitanje zašto se na prvom mjestu osumnjičeni organizator Luka Savić u utorak veče odlučio za brutalna ubistva bake i oca.

Slobodan Radinković, zamjenik načelnika CJB Banjaluka, rekao je danas da su obojica osumnjičenih pucali u žrtve iz jedne automatske puške, koja je pronađena u automobilu folksvagen polo kojim su pokušali pobjeći u pravcu Gradiške.

Radinković je danas zahvalio na saradnji i brzom odgovoru Helikopterskog servisa Vlade RS, uz čiju pomoć su osumnjičeni na vrijeme locirani i uhapšeni.

Uz navođenje inicijala, Radinković je ispričao da su osumnjičeni prvo pucali u staricu, nanijevši joj više prostrelnih i ustrelnih rana, od kojih je nesrećna žena ubrzo preminula. Nakon ovoga, Luka i njegov šesnaestogodišnji saučesnik pozivaju Slobodana da dođe pred kuću, što žrtva i čini, ne sluteći da mu je sin spremio klopku koja će ga stajati života.

Odmah po dolasku pred kuću osumnjičeni pucaju na Slobodana i ranjavaju ga. Žrtva izlazi iz auta i dobija još nekoliko hitaca u tijelo i na kraju pada pored beživotnog tijela majke.

Posljednji hitac u Slobodanovu glavu, ispaljen iz neposredne blizine, govori o tome koliko su Luka i njegov šesnaestogodišnji prijatelj bili uporni.

Prema Krivičnom zakonu RS, mlađim punoljetnicima starosti do 21 godinu ne može se izreći zatvorska kazna duža od 20 godina, dok se maloljetnim izvršiocima može izreći kazna maksimalno do 10 godina zatvora.

(Nezavisne)