Tužna slika BiH: Dječak u suzama pored puta u Kladnju jer su mu ukrali kupine

Tužna slika BiH: Dječak u suzama pored puta u Kladnju jer su mu ukrali kupine

RSD Sloboda

Društvenim mrežama širi se fotografija dječaka koji prodaje kupine kraj ceste u blizini Kladnja. Uz fotografiju stoji informacija da su nepoznati mladići oteli kupine koje ovaj dječak prodaje.

– Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno šta uradih ali uspjedoh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac nezaposlen a majka veli non-stop kod doktora, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid a Boga mi pomognem koliko mogu.
Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu da proda, stoji u objavi.

RMU Banovići

Nakon objavljivanja fotografije počeli su se javljati ljudi koji su željeli pomoći dječaku i njegovoj porodici. Mnoge je pogodila priča ovog dječaka koji dane provodi kraj ceste dok se njegovi vršnjaci bezbrižno igraju.

Oslobođenje saznaje da je riječ o dječaku Zuhdiji Aliću čija porodica teško živi. Otac Fikret Alić nema stalni posao, a majka Senada lošijeg je zdravstvenog stanja, Zuhdija nema izbora, moraju da se snalaze.

– Znam ovog dječaka lično i uvijek stanem da kupim. Odgojeno dijete, za svaku pohvalu. Svake godie od tog novca kupi sebi stvari za školu. Ide svaki dan u šumu i bere kupine, roditelji mu teško žive, kazala je djevojka koja poznaje porodicu Alić.

(Oslobođenje)