Tuzlanski haker razotrio autora FB stranice “Najveće drolje osnovnih i srednjih škola”

0
366

Zašto sam hakovao i pronašao ko stoji iza stranice sa fotografijama devojaka? Iskreno, zbog svojih prijateljica. Njih četiri su mi se požalile da je neko objavio njihove fotografije. Zamisli kako su se osećale. Ma da mi se požalila samo jedna i to je previše. Prijateljica mi je i volim je, priča M.N. iz Tuzle, u hakerskim krugovima poznatiji pod nadimkom SwaBo1337, osnivač grupe United Bosnian Hackers.

 Nije trebalo puno da stupi u kontakt s nekadašnjim kolegom, osnivačem stranice. Naime, 16-godišnji Renato E. iz Hrvatske mu se sam pohvalio kako postavlja stranicu sa fotografijama devojaka nazvanu “Najveće drolje osnovnih i srednjih škola”.

“Kad sam ga pitao zašto, kazao je: Pa ja ni ne znam ko je na fotografijama, drugi mi šalju slike, a ja samo objavim“, ispričao mi je.

 Renato E. je odbio da ukloni fotografije pa je SwaBo1337 ušao u administraciju stranice i pobrisao šta je trebalo.

“Pedofilija? Pa ne znam baš. Osnivač, Renato, ima 15, 16 godina”, kaže M.N.

 “Zašto t0 radi? Mislim da želi da privuče pažnju, samo to. Poznavao sam Renata – inače koristi lažan profil Josip Mamić – duže vremena jer smo se bavili istim poslom, hakovanjem. Kasnije smo se malo udaljili. Ja sam nastavio i osnovao United Bosnian Hackers, on je prešao na igrice”, kaže M.N.

 “Ne, nikoga se ne tiče kakve su devojke koje su na fotografijama. Sve što rade je njihova stvar. I pod tim ne želim reći da rade nešto loše, govorim uopšteno.  Razmislite. Eto, da ja sad tebi pošaljem svoju nagu fotografiju, što onda? Da ne želim da bude viđena, ne bih ti je poslao, zar ne”, govori M.N.

Inače, Renato E. danas je deaktivirao svoj profil na Fejsbuku.

(Večernji)