Tuzlanka pravi vodootporne vreće za spavanje za migrante

RSD Sloboda

 

“Ne želim da se bavim tim ko su ti ljudi i kuda su krenuli. Samo sam čovjek kojeg boli da gleda drugog čovjeka kako spava na betonu na ovoj hladnoći. A bit će sve gore”, jedna je od rečenica koju je vrijedna Samra napisala u svojoj objavi na Facebooku, u kojoj objašnjava kako je i zbog čega napravila vodootporne vreće za pomoć migrantima.

RMU Banovići

Tuzlanski migranti noćima su prepušteni na milost i nemilost vremenskim promjenama, ljudima i vlastima ove države. Na oblačnom nebu iz kojeg kiša, čini se, ne prestaje, Samra i oni slični njoj predstavljaju tračak sunca koji se probija kroz sivilo i daje nadu za bolje sutra, piše Klix.ba.

 

Samra objašnjava kako su vreće funkcionalne i praktične. Tople su i vodootporne, lako ih je zakačiti za ruksak i ponijeti bilo gdje.

“Za prvu Turu nabavke materijala odazvalo mi se dosta žena, kupili smo materijal i danas sam ih uradila 20 i isporučila na stanicu u ruke ovim ljudima. Onima kojima je bilo najpotrebnije, a svima treba. Ima ih previše dole. Trenutno imam materijal za još 30 vreća”, napisala je Samra. Dodala je i kako svi oni koji žele pomoći mogu pisati na njen profil.