Tuzlaci pomažu u čišćenju ulica nakon jučerašnjih nereda

Poslije jučerašnjih protesta u Tuzli tokom kojih su demonstranti zapalili zgradu Vlade TK i Općine Tuzla te kamenovali zgrade pravosudnih institucija, u Tuzli je osvanulo mirno jutro, a već oko podneva na ulicama tog grada okupio se značajan broj građana koji pomažu u čišćenju ulica i uklanjanju krhotina, javlja Anadolu Agency (AA).

Foto: Anadolija

 

Prema informacijama reportera AA koji se nalazi na licu mjesta, na ulicama Tuzle gdje su se jučer desili veliki neredi već danas se okupio značajan broj Tuzlaka koji pomožu gradskoj komunalnoj jedinici u raščišćavanju.

“Oko 12:00 sati počeli su se okupljati momci i djevojke koji čiste prostor oko Vlade Tuzlanskog kantona”, poručuje grupa mladića koji se nalaze u blizini tog mjesta, a i sami će pomoći u raščišćavanju.

Ranije je na Facebook grupi “50.000 ljudi na ulice za bolje sutra“, zakazano čišćenje zapaljenih zgrada u Tuzli.

CentralnoGrijanje

U Općini Tuzla počeo je uviđaj u šalter sali koja je u potpunosti uništena. Radni listovi i drugi dokumenti razbacani su pored saobraćajnice, a tek nakon uviđaja znat će se jesu li uništene matične knjige i drugi vrijedni dokumenti.

Nakon toga uviđaj će se obaviti u prizemlju i prvom spratu zgrade. Demonstranti su u svom naletu na Općinu Tuzla razbili i kip Meše Selimovića. Uposlenici Općine Tuzla došli su ispred zgradu, a službenicima policije će navesti šta su imali u svojom kancelarijama.

Čeka se na uviđaj i u zgradama Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva na kojima nije bilo paljevine, ali su porazbijani prozori i oštećena fasada.

(Anadolija / Foto: Kameleon.ba)