Tuzla: Seksualni manijak napada djevojke na ulici, u haustorima i liftovima

0
98

Prije nekoliko godina Tuzlom je sijao strah seksualni manijak D.S. koji je, nakon što je razobličen i uhvaćen, osuđen na četiri godine zatvora. Dokazano je da je napao 10 djevojaka, tjerao ih da se skidaju, diraju ga po tijelu, tražeći da ga ljube i slično, a ako bi odbijale, na to ih je prisiljavao.

U dva slučaja je djevojkama i strgao odjeću. Bilo je indicija da je sa starom praksom nastavljao i nakon izlaska iz zatvora. Jedno vrijeme je taksirao, a na FB se stvorila grupa “Zaštitimo Tuzlanke od napasnika”.

Neko vrijeme “manijačenje” je prestalo, ali se ovih dana, izgleda, pojavio novi mračnjak i silovatelj. Jedna djevojka, koja je tražila da joj ne objavljujemo identitet, ispričala nam je da je manijak prije par dana napao na ulici.

– U subotu, 9. maja, na Bulevaru, tip je izašao iz auta i udario mene po zadnjici, povukao me, a kada sam počela da se branim, pobjegao je u taj isti crni auto. Nosio je pantole, kariranu košulju roskastih boja i crne suncane naočale. Sve se to dogodilo po danu, a svjedok mi je prijateljica koja se zadesila na mjestu događaja – ispričala nam je maloljetna djevojka.

Nedugo zatim, napadnuta djevojka je slučaj prijavila policiji i, kako kaže, čula je da sličnih prijava već ima, te da policija traži napadača.

Putem FB-a i u nezvaničnim razgovorima, još sedam djevojaka ispričalo je da su bile žrtve manijaka, koji je djevojke napadao i u naseljima Stupine, Brčanska Malta, Sjenjak, na Bulevaru. Navodno, izabere žrtvu, zatim krene za njom, nasrne u haustoru ili liftu. A evo, i na ulici!

– Ima oko 28 godina, crnu kosu i kraću bradu. Viđen je da ulazi u tamni auto. Omiljena mjesta za napad su mu liftovi, napada maloljetnice ili mlađe žene – ispričala je jedna od žrtava napada tuzlanskog manijaka i poziva i druge djevojke, ako su imale slično iskustvo, da bez razmišljanja slučaj prijave policiji. Samo tako će ga otkriti i uhvatiti.

Kako nezvanično saznajemo, prvi napad manijaka prijavljen je u četvrtak, 7. maja, oko 14,45 sati, na Brčanskoj Malti. Nepoznati mlađi muškarac ušao je u soliter za djevojkom. Prisiljavao je da ga poljubi i dira po tijelu. Pola sata kasnije, u soliteru u nekadašnjoj Skojevskoj, ušao je u lift za djevojkom, udario je po stražnjici i počeo se skidati. Djevojka je počela zapomagati, nakon čega je pobjegao. Nosio je plavu trenerku i bijelu majicu. Ima karakterističan hod, tamnu kosu i tamnu bradicu, ispričala je napadnuta djevojka.

Napadi su se dogodili i narednih dana, a posljednji poznati slučaj evidentiran je 10. maja na Sjenjaku, sve po sličnom scenariju. Navodno se jedan napad dogodio dan prije na Stupinama. I tada je spomenut crni auto, lift, prijetnja djevojci ako ga ne poljubi, počinjao se skidati…

Da li je bilo i drugih slučajeva sa težim posljedicaama koji nisu prijavljeni, za sada se ne zna. U svakom slučaju, savjet djevojkama, ali i drugima, da vode računa i ne ulaze u liftove s nepoznatim osobama, da izvjegavaju kasne dolaske kući i da obavezno budu u pratnji poznate osobe. Ako se dogodi napad, da slučaj obavezno prijave policiji.

(tuzlalive)